Uyku Ürünleri Nasıl Seçilmelidir?

08-05-2023 12:03
Uyku Ürünleri Nasıl Seçilmelidir?

Uyku ürünleri sanıldığının aksine hayat standartlarını ve kalitesini doğrudan etkileyen en önemli eşyalardır. Güne tutulmuş bir şekilde, sırt, bel ve baş ağrılarıyla uyanmak istemezsiniz. Vücudunuzun herhangi bir yerinde tutulma ya da sızı hissettiğinizde hem gününüz hem de geceniz oldukça can sıkıcı geçecektir. Bu nedenle de iyi bir uyku ürünü seçimi ile tüm bu sorunlarınızı ortadan kaldırabilirsiniz.

Günümüzün büyük bir kısmında tempolu ve yorucu anlar geçiririz. Akşam eve döndüğümüzde hafif bir rahatlama ve konfor yaşasak da esasında gerçekten vücudun, beynin ve zihnin dinlendiği tek alan uyku esnasıdır. Bu nedenle de uyuduğumuz yatak odası, yatak odası takımları ve uyku ürünleri çok önemlidir. Tüm günün yorgunluğunu atmak istediğiniz anda yatağınızdaki çeşitli rahatsız edici etkenler sizi oldukça etkileyecektir. Ya da yastığınızın istediğinizin dışında hizmet etmesi ve yorganınızın konforunuzu tamamlamaması oldukça rahatsız edicidir. Hem zaten kim güne enerjik uyanmak istemez ki? Sabah kalktığında dinlenmiş, huzur bulmuş, mutlu ve sağlıklı uyanmak için uyku ürünlerinde kalite neredeyse şart. Uyku ürünlerine gösterdiğiniz özen ve kalite hassasiyeti aynı şekilde yaşam standardınızı da vücut kalitenizi de aynı oranda arttıracaktır. Bunlar birbirine doğrudan doğruya bağlı kıstaslardır.

Belli bir uyku sorunu ile karşı karşıya değil iseniz siz de hemen hemen her gün günün üçte birini uyuyarak geçiriyorsunuzdur. Sağlıklıcası ve olması gerekeni de budur. Uzmanların söylemlerine göre günün üçte biri saatsel olarak değeri de ortalama 6 ila 8 saat arasında uyku olmasıdır. Günün aslında bakıldığında çok büyük bir bölümünün bu şekilde geçirilmesi biraz korkutucu olabilir. Günümüzün büyük bir kısmını ayırdığımız uykuya en özenli mobilyalar ve destekleyici uyku ürünleri ile karşılamalıyız. Üstelik uykumuzun ne denli kaliteli yada sağlıksız geçiyor olması kişinin günün diğer kısımlarını da doğrudan etkileyen bir durumdur.

Yastık Seçiminin Önemi

Uykunun kaliteli geçmesinin en önemli iki noktası vardır. Bunlardan biri yatak bir diğeri de yastıktır. Her ikisi de son derece önemli ve uykuda kaliteyi ve sağlığı arayanlar için ilk kıstas olacak durumdur. Kimileri sert yastıktan hoşlanırken ve kendini rahat hissederken kimileri de ince ve yumuşak yastıkların daha rahatlatıcı olduğundan bahseden. Bu durum kişiye göre değişkenlik gösterse de esasında ne çok sert ne de çok yumuşak yastıklar kullanmamalı, orta kararda ve başımızla boynumuz arasında bir destekleyici nitelikte olan yastıklar tercih etmeliyiz. Çok sert yastıklar eskilerde sıklıkla kullandığımız tabiri caizse taş gibi sert yastıklar zamanla ve hatta kısa bir zaman içerisinde başta ağrı ve rahatsızlık hissi uyandırır.

Uyku ürünleri

Yumuşak yastıklar ise başın arkaya ya da yana doğru kaymasını sağlayıp boyunda rahatsızlık hissi uyandırabilir. Bu yüzden de yastık seçimlerinizde hem rahatlık düzeyinize bakmalı hem de bir uzmanın önermiş olduğu standartlarda yastık seçmelisiniz. Yastık seçimi uyku kalitesinde büyük öneme sahip demiştik. Aynı şekilde yorgan ya da üzerinize alacağınız pike ya da battaniyede aynı oranda öneme sahiptir.

Eskilerin çok ağır yorganlarını hemen herkes hatırlar. Onlar son yıllarda yerini hafif ama oldukça sıcak tutan yorganlara bırakmıştır. Şimdilerde yazlık ve kışlık yorganları bile görmek mümkündür. Yazın serin tutan ama üzerinde bir şeyler olması hissinden hoşlanan kimseler için bir yorgan varken kışın hem hafiflik hissi seven hem de sıcacık yataklarda yorganlarda uyumak isteyen kimseler için de yorganlar vardır. Burada hem kişinin arzusu hem de uykuya katacağı kalite esas alınmalıdır.

Yatak Seçimi Nasıl Olmalıdır ?

Uyku ürünleri seçerken ve uyku kalitenizi kendinize göre belirlerken pek çok noktaya bakmanız gerekiyor. Doğru yastık seçimi, doğru yatak seçimi, yorgan ve nevresim seçimi, hatta odanın ambiyans seçimi bile bunu doğrudan etkiliyor. Uyku ürünleri seçerken en önemli iki noktanın yatak ve yastık olduğundan bahsetmiştik. Yastık seçimi uykumuzu alırken ve uyku esnasında önemli bir rol oynar. Ancak günün büyük bir bölümünü üzerinde geçirdiğimiz yataklar da oldukça büyük öneme sahiptir. Çok sert ya da çok yumuşak bir yatak her zaman doğru tercih olmayacaktır. Eğer ki bir rahatsızlığınız varsa buna uygun yatak seçimi için doktorunuzdan bilgi ve onay almalısınız. Böyle bir rahatsızlığınız bulunmuyor ise yatak uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz ve sizler için en uygun uyku ürünlerini belirleyebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.